Skip to content

Trueligan Talk

Trueligan 🤨

Ja je leest het goed! Wij hebben een naam voor onze collega's, onze helden in de IT! Meet the Trueligans 🙌🏻 In Trueligan Talk zijn onze collega's aan het woord. Zo krijg jij een goed beeld over onze mensen en cultuur. Op deze manier leer je ook alvast wat leuke collega's kennen!

Meet Thomas & Alex

Een dag zonder internet en slingers ophangen: waar hebben deze Trueligans het over?

In Back to True spreken we dit keer Thomas (Manager Kubernetes) en Alex (Medior Linux Engineer) die weer terug naar True zijn gekomen.

Back to True

Bij True is iedereen welkom, waarbij passie voor tech ons verbindt. Wij investeren zowel in het behouden als terugbrengen van goed talent.  

Op onze jaarlijkse events, zoals bijvoorbeeld de True barbecue, nodigen wij (oud-)Trueligans uit. Ze worden benaderd op een informele manier waardoor wij ‘top of mind’ blijven. Hierdoor zijn diverse Trueligans al teruggekomen bij True.

Maar wat maakt dat ze terugkomen? 

Sfeer & cultuur zijn doorslaggevend

De sfeer en cultuur binnen True hebben de doorslag gegeven bij Thomas en Alex om terug te komen bij True. “Als je het eenmaal hebt meegemaakt, weet je dat je het mist”, aldus Thomas. Alex vult aan: “Tijdens de barbecue voelde het als vanouds.” 

Beide collega’s hebben contact opgenomen met True om het gesprek aan te gaan. Thomas: “Ik wil het people management combineren met strategie. Met mijn achtergrond in DevOps is de functie Manager Kubernetes voor mij weggelegd.” De ambitie van Alex is om te werken met Linux en door te groeien in zijn functie: “Ik weet dat True investeert in haar werknemers. De functie die mij werd aangeboden en doorgroeimogelijkheden binnen True, hebben mij over de streep getrokken.” 

Thomas: “Mijn levensmotto: Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.’’  🥳

Ervaringen die je meeneemt

Thomas heeft in een hele andere branche dan IT gewerkt (hospitality en events) en was meer aan het werk op strategisch niveau. In zijn huidige functie als Manager Kubernetes neemt hij deze ervaring mee: “Ik word vrijgelaten om zelf de strategie te bepalen voor het team. Mijn doel is om het huidige Kubernetes product naar een hoger niveau te tillen samen met het team.” Alex heeft veel ervaring opgedaan met het beveiligen van systemen: “De overlap van de functies zit 'm in gebruik van de command line en automatisering. Het zijn de nieuwe technieken zoals CI/CD en Pipelines die ook bij True worden aangeboden.” 

Alex: “Ik kan als engineer prima een dag zonder internet.” 🤓

Welcome back! Did you miss me?

“Elkaar fysiek onmoeten op het kantoor heb ik wel gemist” aldus Thomas. Hij houdt ook van de start-up mentaliteit, schakelen, open communicatie en een platte hiërarchie: “Deze mentaliteit wil ik graag doorvoeren in mijn eigen team en uitdragen binnen True.” De cultuur, dynamiek en diversiteit in het werk is wat Alex heeft gemist. Hier tegenover heeft hij de storings- en telefoondiensten niet gemist: “Gelukkig zijn de storingsdiensten teruggebracht naar 2 dagen per week.” 

Trueligans wanted!

Toevallig zijn Thomas en Alex ook op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk hieronder of jouw nieuwe uitdaging ertussen staat of plan een afspraak (net zoals zij) met Rein de Recruiter voor een leuk gesprek!